Voorwaarts Korfbal Club

Voortreffelijk prestatie weer niet beloond

Jarno 6 - Yannik 4 - Jonas 3 - Nils 1 - Bjarne

Anne 3 - Imke 2 - Lies 2 - Claudia - Caro

Dames kwetsurenplaag: Jasmien, Quinte en Sainah

Deze week viel Jasmien nog uit op training zodat we echt in damesnood komen. Lies werd paraat gevonden dit acuut tekort aan te vullen vandaag. De B ploeg deed het net als vorige week en weer tegen een zeer sterke ploeg voortreffelijk. Grote inzet, mentaliteit en ploeggeest en je ziet dit team elke week groeien. Met deze spirit en dit niveau kunnen we volgende week zeker punten gaan pakken op Putse. We namen wel een valse start en werden koud gepakt door een Floriant dat over ons leek te gaan lopen. 1-5 stond en bij 2-6 nam Adri zijn time-out op.

Dit gaf geen onmiddellijk rendement maar stilletjes aan kregen we toch meer grip op onze tegenstander. Verdere scores van de eerste helft:

3-7 Een trefzekere Jarno heeft zijn dagje

4-7 Anne uit de rebound

5-8 Jarno op schot en vanop de stip na fout op hemzelf voor de 6-8

7-10 Yannik op Lies

8-10 Yannik op steun van Anne

9-10 Jonas op pas van Anne

10-12 Yannik heeft zijn schotje bij

11-12 Anne rond lange aanval af

12-12 Anne heeft maar een klein gaatje nodig

De achtervolging in de dolle laatste vijf minuten wordt bekroond met de pas van Lies op Jarno voor de eerste voorsprong op het rustsignaal: 13-12.

Tweede helft:

14-13 Jonas en Yannik vinden mekaar goed

15-13 Imke op steun van Nils

16-14 Jarno op pas van Claudia

17-17 Typische Lies korf

18-19 Jarno countert een nieuwe Floriant voorsprong

19-20 Imke laat zich gelden

Onze tank is echter leeg, Floriant heeft het laatste woord en trekt de match binnen. Daar kunnen de laatste scores van Jonas en Yannik niets meer aan veranderen.

Peter

We hadden een betere score verdiend

Jakke 4 - Bjarne 2 - Willem 1 - Rob en Axel

Sarah 1 - Ellen- Lore - Caro VB - Mirthe

Afwezig: Caro Gekwetst: Fred en Steffi.

Het aantal onbeschikbaren neemt elke week toe, Na Steffi, viel vorige week Fred uit, gevolgen zijn nog niet gekend. Tegen Floriant kon ook Caro C niet aanwezig zijn vervolgens viel vandaag ook Lore zeer vlug uit met een voetkwetsuur. Ze probeerde nog even maar werd later definitief vervangen door Mirthe. Bedankt voor het aanvullen trouwens Mirthe en ook Caro VB en voor het steeds beschikbaar zijn in nood: Ellen C.

Zoals we al gewoon zijn mochten we weer tegen een gestalterijker tegenstander opboksen. De wedstrijdopening was zeer ongelukkig voor ons, Floriant scoorde de eerste twee doelpunten na twee uitschuivers plus kwetsuur van Lore en Mirthe, gelukkig kon Mirthe wel verder. Een eerste kloof was toen al geslagen en dan bleven de aanvalskanonnen aan beide kanten stil en de verdedigingen waren baas. Bjarne haalde dan eindelijk die hatelijke nul van het bord bij 1-2 en deed dit bij 2-5 nog eens over.

De heren draaiden met zijn vijfjes door en de op de bank begonnen Jakke zat vol energie toen hij eindelijk het veld op mocht en hij kanaliseerde dit tot de score bij 3-5. Mooi om te zien trouwens hoe de energiêrs Jakke en Bjarne samenspeelden, jammer dat het rendement niet gelijk was aan de inspanning maar we gingen toch nog hoopvol de rust in met een 4-6 achterstand nadat Sarah nog een losse door de mand had gemikt.

Na de rust gingen de scores vlotter binnen helaas bij de bezoekers het vlotst. Ze liepen langzaam maar zeker verder weg. Dit werden nog onze verdere doelpunten:

5-9 Willem met de steun van Ellen

6-9 Jakke op assist van Mirthe

7-12 Jakke na een zeer lang uitgesponnen aanval

8-13 en de onvermijdelijke Jakob scoorde ook ons laatste treffer

De inspanningen en inzet en mentaliteit waren voortreffelijk, de juiste keuzes maken op het juiste moment, het loopvermogen en de afwerking kan nog beter. Volgende week tegen Putse gaan we terug op zoek naar de tien treffers. Hopelijk zijn er dan terug enkele mensen meer beschikbaar.

Peter

A Saartje(1) Lauren Senne Loris(2)
V Nore Lauri(2) Stef Quinten(1)

R Taco, Anke

Amai, de eerste wedstrijddag van het jaar mochten we om 9u 's morgens op Vobako gaan spelen, dat pikte wel even. Vobako staat op 1 in Topleague, dus de spelers waren op voorhand al wat onder de indruk. Winnen was geen must-have, maar wel een goeie test en leerschool voor toekomstige confrontaties want Vobako is de gedoodverfde zaalfinalist.  

De eerste helft spelen we echt op ons beste niveau, en kunnen we zelfs tot 3-5 voorsprong komen:

1-0 (nochtans goed verdedigd)
1-1 doorloper Saartje op steun van Loris
2-1
2-2 doorloper Lauri op steun Stef
3-2 doorloper
3-3 doorloper Loris op steun Saartje
3-4 shot Lauri
3-5 shot Quinten

Op dit moment in de wedstrijd even een korte strubbeling, en maken we wat fouten in de uitwerking.  Maar toch is het voorwaarts die een strafworp krijgt door een fout op Senne.  Jammer genoeg missen we deze, en Vobako kan even later wel een strafworp verzilveren: 4-5, en nog net voor de rust maakt Vobako gelijk: 5-5.

De tweede helft vallen we een beetje stil, en enkele balverliezen stapelen zich op.  Vobako profiteert en komt voor de eerste keer op voorsprong tot 7-5.  Loris verzacht nog met shot: 7-6, maar Vobako maakt toch nog zijn laatste goal: 8-6.


Dit is de eerste keer dit seizoen dat we 2 punten uit handen geven, maar toch hebben we hier een mooie wedstrijd gezien, met veel doelpunten in de eerste helft.  De tweede helft scoren we maar 1 doelpuntje, en dat is tegen Vobako niet voldoende.  We onthouden dat de tegenpartij ook maar 3 doelpunten maakt deze helft, dus verdedigend hebben we zeker ons beste beentje voorgezet.
Doe zeker zo verder als vandaag, en houd alvast de weekends van de eindrondes zaal maar vrij...

Ilse

De sportief technische cel van KKC Voorwaarts is verheugd te kunnen melden dat Ilja Cordon en Mitch Lenaerts vanaf seizoen 2020-2021 als duo de sportieve leiding bij Voorwaarts op zich zullen nemen.

Momenteel zijn Lenaerts en Cordon nog samen aan de slag bij Topleague club AKC/Luma. Bij Voorwaarts zullen zij volgend seizoen verder de ontwikkeling van een nieuw en jeugdig team vorm geven.

De huidige staff onder leiding van hoofdcoach Gert Degenaers en Adri Van Bavel blijft tot het einde van dit seizoen met het nodige enthousiasme de sportieve ambities nastreven om dit seizoen nog het maximaal te behalen. Het bestuur van KKC Voorwaarts bedankt alvast Gert en Adri voor de gewaardeerde samenwerking de afgelopen periode.

Vanaf januari wordt de nieuwe sporhal in Merelbeke in gebruik genomen.

De meeste wedstrijden die op zaterdag gespeeld worden, zullen nog doorgaan in de oude sporthal (behalve uitgestelde wedstrijden, wriemel, U8 en U10 die eventueel wel op zaterdag in de nieuwe zaal kunnen gespeeld worden). Alle zondagwedstrijden gaan normaliter door in de nieuwe sporthal.

In de nieuwe zaal zal het verboden zijn om binnen te komen met sportschoenen die ook buiten gedragen werden of met gewone schoenen. 

Graag dus jullie coachen, ploegbegeleiders, shotklokkers e.a. verwittigen dat ze propere sportschoenen moeten meebrengen.

Voorlopig zijn er in de nieuwe sporthal nog geen zittribunes. Wij vragen aan de gemeente of ze stoelen willen voorzien maar het kan dus zijn dat de zondagwedstrijden staande vanaf de gaanderij moeten geviolgd worden.

De nieuwe sporthal is op dezelfde locatie als de oude sporthal : Sportcentrum Ter Wallen - Sportstraat 1 - Merelbeke. De ingang is gemeenschappelijk, links de oude sporthal, rechts de nieuwe sporthal.

Vanwege het bestuur van Floriant.

 

Zoals elk jaar zoek ik mensen die aan de kassa willen zitten voor de jeugdwedstrijden en de wedstrijden van de kern.

Graag 30 minuten voor aanvang van de wedstrijden aanwezig, dan want komt er al volk in de zaal.

Kandidaten kunnen zich melden bij José : vanheerentalsjose@belgacom.net of via Twizzit.

  

Kern (A/B/C) :

-  Categorie A = wit = 8.00 euro

-  Categorie B = geel = 4.00 euro (65+ pas)

-  Alleen C ploeg = 2,50 euro 

U19 C / U16 A / U 16 B / U14 / U12 A / U12 B : 

Categorie C = groen = 2,50 euro  (65+ pas = 2,50 euro)

U19 A / U19 B :

Categorie D = blauw = 5,00 euro  (65+ pas = 2,50 euro)

Abonnementen : 45 euro voor alle thuiswedstrijden 

GEEN dag- of weekendticketten !

Gratis toegang tot en met U19 

Op zaterdag 16 november start de NDN Topkorfballeague met de thuiswedstrijd tegen Putse. Dit seizoen zijn onze ambities iets bescheidener, maar onze kern gaat er vol voor! Alleen met een zinderende De Nachtegaal kan ons team altijd iets meer, dus supporters zeker op post voor deze eerste én belangrijke wedstrijd!

Beste leden,

Ook dit jaar plant het jeugdbestuur weer heel wat activiteiten. Gelieve onderstaande data reeds in jullie agenda te noteren.

  • 2 mei 2020: Clubactiviteit
  • 26-27-28 juni 2020: Jeugdweekend
  • 24-28 augustus 2020: Sportweek

Ten gepaste tijde zullen per activiteit meer details gecommuniceerd worden.  

Het jeugdbestuur

VOORWAARTS is een Trooper-vereniging.

U kan vanaf nu Voorwaarts steunen door uw online aankopen via onze Trooperpagina te doen. https://www.trooper.be/voorwaarts

Per aankoop dat u via onze pagina doet, gaat er een percentje naar onze club. Dit bedrag wordt door het bedrijf achter de webshop betaald. U betaalt altijd hetzelfde onafhankelijk hoe u de webshop bereikt. Maar als u via onze Trooperpagina naar de webshop doorklikt,.... steunt u de club. Er zijn echt ontelbare webshop te vinden op onze Trooperpagina. Probeer het maar eens uit.

https://www.trooper.be/voorwaarts

U kan ook de TROOPERBOT (AKA Botje) installeren.

Wat doet hij voor u? U begint te shoppen. Telkens u op een Troopershop komt, zal hij verschijnen en zeggen: “bliep, bliep, Troopershop gevonden.”. U klikt om Trooper te activeren.

Meer informatie vindt u via deze link https://www.trooper.be/trooperbot

Veel succes en maak Trooper je beste vriend,

Anton

Voorwaarts nieuws
VOORWAARTS is een Trooper-vereniging.

Aankopen doen online? Ga dan eerste via:

https://www.trooper.be/voorwaarts

Zo steun je onze club!

Verjaardagen
17/01
DIRK VAN ROMPAEY
17/01
JOS VANHEERENTALS
20/01
LORIS VAN DER WEE
20/01
STEFFI SOETHOUDT
21/01
JUDY WOUTERS
23/01
TINE VAN DYCK
23/01
BRICE MARDESSON
23/01
YANNIK STRUYF
23/01
TOM VAN MEIRVENNE
Met dank aan onze sponsors
Agenda
  January 2020  
M T W T F S S
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Respect

© 2019, website powered by Twizzit.com